TakarékBank Zrt.

Junior Prima díj

A díjról

A díjról

Junior Prima díj

A 2017-es évtől a Takarék a Junior Prima Díj színház- és filmművészet kategóriájának mecénása és gondoskodik a legkiemelkedőbb teljesítményeket elérők méltó elismeréséről.

 

Kilencedik alkalommal adták át a Junior Prima díj színház- és filmművészet kategóriájának elismeréseit október 30-án, a budapesti Kálmán Imre Teátrumban. A díjakat és az azokkal együtt járó pénzjutalmat a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József nyújtotta át a rekordszámú, 75 jelölt közül kiválasztott hat, 30 évesnél fiatalabb tehetségnek.


A Junior Prima 2017-es díjazottjai a színház- és filmművészet kategóriában:

Velük együtt a színház- és filmművészet kategóriában eddig már összesen 79 fiatal magyar tehetség lett Junior Prima.


A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni azokat a fiatal, harminc év alatti fiatal tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat, amelynek öt társalapítója van. Mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Az idei díjazottakat bemutató füzetet itt tekintheti meg.
 

 

A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. A 30 évnél fiatalabb, magyar állampolgárságú talentumokat a Prima Primissima Alapítvány mecénás cégek jóvoltából az idén már tizenegyedik alkalommal jutalmazza Junior Prima Díjjal, ami komoly ösztönzést adhat a fiatal tehetségek kibontakozásához.


A Junior Prima díjról

A szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemelése éppen olyan fontos küldetés a Prima Primissima számára, mint az értékes életművek elismerése. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni.


A Prima Primissima életre hívói 2007-ben úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatalok ekkortól érdemelhetik ki a minden évben odaítélt Junior Prima Díjat.


A tehetséges fiatalok támogatása különösen fontos, hiszen jövőnk az ő kezükben van. Bíztatnunk kell őket – akár jó szóval, akár anyagi elismeréssel. A Junior Prima Díj komoly ösztönzést szeretne adni az ifjú tehetségek kibontakozásához: egy erős visszajelzést arról, hogy érdemes dolgozni, jól teljesíteni, mert ahol eredmény van, oda az elismerés is megérkezik.


A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, 2017-től a Takarék (előtte az FHB, mint társalapító) pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.


A Junior Prima Díj nyertesei a rangos szakmai elismerésen túl kétmillió forintos támogatásban is részesülnek. A színház- és filmművészet kategóriában összesen 73 fiatal magyar tehetséget jutalmaztak eddig.


A 2016-os év nyerteseinek névsora színház- és filmművészet kategóriában:
Eke Angéla, Szilágyi Csenge, Benkó Bence, Fábián Péter, Boross Martin,
Fehér Tibor, Lábodi Ádám, Vecsei Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila, Wunderlich József

 

 

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...